Friday, July 25, 2008

De "Golf" van Hokusai-The "Wave" by Hokusai

Gisteren een uitstapje naar Parijs gemaakt om de uitzonderlijke tentoonstelling te bezoeken over Hokusai in het Musée Guimet, waarvan de ingang geflankeerd wordt door twee reusachtige ginkgo's, ook Japanse notenbomen genoemd:

Yesterday I went to Paris to visit the extraordinary exhibition about Hokusai in the Musée Guimet, of which the entrance is flanked by two enormous ginkgo trees:Een van zijn bekendste werken is "Onder de grote golf langsheen de kust te Kanagawa":

One of his most famous works is "The Great Wave off Kanagawa":
Jaren geleden verscheen in het Franse tijdschrift "100 Idées" het patroon voor volgende trui, die ik echt mooi blijf vinden:

Years ago the French magazine "100 Idées" published the pattern for the following sweater that I keep admiring:

6 comments:

Fleur said...

Ook ik genoot enorm van de tentoonstelling.De"Wavetrui"is inderdaad mooi.

rachel said...

et bin un bien joli musee...mais drole d'ecrire un bonzai geant..;o)

Dominique said...

ik heb die trui gebreid... toen ik nog niet zo heel goed kon breien. Ongeveer 12 jaar geleden, en in een wol/acrylic mengeling (ik wist ook nog niet veel over wol). En omdat ik nog niet veel over naar maat breien wist, is die trui dus te klein uitgevallen. Maar hij ligt nog altijd in mijn kast, ik zal er eens een foto van maken en naar jou doorsturen !

lheurebleue said...

ik herinner mij het ontwerp in 100 idees. ik was erg onder de indruk. ik hoop dat ik de kans krijg om de tentoonstelling in parijs te zien ... hokusai heeft ook invloed gehad op van gogh.

lucylaine said...

belle balade et quelle jolie entrée!!

yvonnep said...

Ja, de waves van Hokusai...de tentoonstelling is er niet meer als wij in parijs belanden. jammer.