Thursday, August 27, 2009

Honfleur, Gastronomie- After the ingredients, the gastronomy.

Het aanbod van broden bij de plaatselijke bakker, om voor te knielen:
The local bakery, bread to dream of:
Le pain français, j'en raffole:


Brood voor bij het aperitief op basis van de plaatselijke Livarot kaas en spekjes:
Bread with Livarot cheese and bacon to accompany the aperitif:
Le pain au Livarot et lardons pour accompagner l'apéritif:


Taartjes en macarons om lyrisch van te worden:

En dan uiteindelijk de gastronomie:
At last gastronomy at its finest:
De la vraie gastronomie:

Consommé de rougets et huîtres, panure de pistache:


Escalopes de foie gras de canard poêlées aux pomelos confits et amandes effilées:


Tronçon de colin rôti aux gousses d’ail confites:


Céviche de dorade, compotée de brugnon et citron vert:

Aangezien we logeerden in
Hotel l'Absinthe mocht een dessert met de gelijknamige drank niet ontbreken:
A dessert with a glass of absinthe, the beverage after which our hotel was named:
Comme nous étions logés à L'Hôtel-Restaurant L'Absinthe, un dessert à la boisson du même nom s'imposait.
Aubergine cristallisée au parfum d’absinthe, sorbet au basilic:


Maar het allerlekkerst vond ik deze "Araignée de mer" (grote spinkrab), het fijnste krabvlees dat ik ooit at:
The nicest sea plate however was this European spider crab (the Summer edition of Knitty provides also a nice example of a crab):
Mais le mets le plus apprécié fût l'araignée, le crabe que je préfère:

Dit begint op een culinaire blog te lijken, daarom volgende keer een uitstapje naar het Normandische platteland...
To prevent resembling a culinary blog next time I will post about a day in the Norman countryside...
Pour éviter de ressembler trop à un blog culinaire la fois prochaine il y aura une escapade dans la campagne normande...

6 comments:

toto said...

extraordinaire!

fleegle said...

Moan.

Sylvia said...

Ik ben net 2 weken geleden terug gekomen uit Frankrijk maar als ik dit zie wil ik gelijk mijn koffers weer pakken en gaan! Wat een heerlijk land is dat toch en wat een fantastisch eten. Hele mooie foto's trouwens.

Anonymous said...

Ik had er willen bij zijn;heb zelf mooie herinneringen aan Honfleur.Je "verslag" maakt het verlangen om er nog eens heen te gaan alleen maar groter.

Veerle said...

Ik heb erg genoten van je mooie fotoreeksen uit Honfleur.
Honfleur zal ik voor eeuwig associëren met de eerste en enige keer dat ik ben flauwgevallen: voedselvergiftiging door een mossel ... dus toch ook een culinaire herinnering ;-))

barjolaine said...

miam miam !!!
que c'est beau et comme ça a l'air bonnnn !!