Monday, October 05, 2009

Scribble lace scarf-Method

Gekrabbelde kant, een breiterm uitgevonden door Debbie New in haar inspirerend boek "Unexpected Knitting", ontstaat door een uiterst dik garen te combineren met een ultradun.
Het fijne garen is onverwacht op zichzelf: het lijkt op metaal maar bevat er geen; het betreft het metalloide garen van Bart en Francis: "het is dus absoluut geen metaal, het is zo van samenstelling en tevens compositie dat het de indruk heeft van metaal gemaakt te zijn, maar niets is minder waar; het heeft geen schurend karakter en kan absoluut geen allergische reacties geven, dus dit is extreem goed geschikt voor alles wat fantasie aangaat. Om maar een paar voorbeeldjes te geven: armbandjes, halskettingen, etcetc. Het voornaamste voordeel is dat je dus zonder probleem iets mee kan maken om in kleding te verwerken omdat het garen wasbaar is tot op 60°C met de wasmachine; er zal tevens geen verkleuring van de metaallooks optreden."
Scribbled lace, a knitting method invented by
Debbie New in her most inspiring book "Unexpected Knitting". It results from the combination of a bulky yarn with a very thin one, in this case the metalloid yarn from Bart and Francis, containing no metal at all, colorfast and machine washable till 60°C! Unexpected knitting with unexpected yarn...


Omdat deze breimethode om dikke naalden vraagt kon ik eindelijk eens gebruik maken van mijn mooie 9mm dikke priemen van Brittany uit notelaar (nu alleen verkrijgbaar in berkenhout):
Being knit on very large needles this permitted me to use my beloved walnut 9mm Brittany needles (only existing in birch now):

3 comments:

rachel said...

oh une sacre methode didonc...bien hate de voir le resultat...et hummmm un bon gateau!

fleegle said...

Yes! Please send me cake!

Dominique said...

een heel mooie combinatie, dat metaalkleur met de ruwe wol...Ik moet toch die website van Bart&Francis eens goed bekijken.