Tuesday, September 09, 2008

Madeira 09-09-2008

Toen ik in de namiddag een bepaalde tuin wilde bezoeken, vond ik de poort gesloten. Bovendien was het weer naar de onzekere kant, het leek wel of de wolken en de oceaan samenkwamen:
When trying to visit a certain garden, I found the gate closed. Like a fore-boding the clouds and the ocean seemed to touch:

Als troost kreeg ik de gelegenheid een glimp op te vangen van een prachtige Art Déco villa met een toegangstrap uit azulejos:
It was a compensation that I could catch a glimpse of a stately Art Deco house with an imposing flight of stairs out of azulejos:


Weliswaar waren ze beschadigd, maar er was een afbeelding bij van een vervoermiddel uit vroegere tijden; het traditionele hoofddeksel van de dames lijkt op een gevilt mutsje:
It is true that they were damaged but there was an image of a means of transport from the past; the traditional headwear of the ladies resembles a felted cap:


De symmetrische trap was imposant:
The stairs went to the left and the right and they were really impressive:
Bij terugkomst in de hoofdstad even langsgeweest bij de twee wol-, haak- en borduurgarenwinkels van de Rua dos Tanneiros, beide even kleurrijk en verleidelijk.
Back in town I visited the 2 yarn stores in the Rua dos Taneiros, both colourful and full of temptation.

Eerst het uitstalraam van Lãs Voga met een mooi tafelkleed in filethaakwerk, allerlei perlé-garen en strengen borduurgaren in mooie tinten:
First the window of Lãs Voga with a lovely table-cloth in filet crochet, some perlé yarn and skeins of embroidery yarn in attractive pastel colours:

De tweede zaak, Lãs Rosa, heeft eveneens een kaleidoscoop van borduurwol:

The other store, Lãs Rosa, displays equally a kaleidoscope of wool for needlepoint:

Hier kon ik niet weerstaan aan 2 kleurtjes van een wol/angoramengeling, ik zie de heerlijk lichte en zachte sjaals al voor me...

Here I could not resist 2 colours of a wool/angora mixture, I already imagine airy and soft shawls in this yarn...

Daarna uitrusten en theedrinken op een stemmig pleintje. De tearoom heeft een kaart met verschillende soorten ijsthee! En crumble met bosvruchten gaat er bij mij altijd in.

Finally relaxing and taking tea on a nice square. The tearoom has a menu of ice teas! And crumble with berries is one of my favourites.

1 comment:

rachel said...

oooooh tu donnes vraiment envie d'y aller..tout est beau...le jardin..ces pelotes et ce petit gateau!!